Bakteri Nedir

Bakteriler insanların çıplak gözle göremeyeceği, tek hücreli organizmaları yani canlıları ifade eder. Küçüklükleri nedeniyle ‘mikroorganizma’ diye tanımlanırlar.
 

Bir gram toprak içerisinde, 40 milyondan fazla bakteri hücresi bulunabilir.
 

Bakteriler çeşitli şekillerde olup (küresel, çubuk, spiral) çevremizde sürekli temas halinde bulunduğumuz ortamlarda, yüzeylerde (toprak, deniz suyu, deride, iç organlarımızda, radyoaktif atıklarda) hatta ağzımızın içerisinde bile birlikte yaşadığımız bu organizmaların %99’u insan sağlığına zararlı değildir ve bizimle uyum içinde yaşarlar. Bakteriler bulundukları ortama hızla uyum sağlarlar. Bakteriler insan oğlunun, aklına gelebilecek en zor şartlarda bile var olabilirler. Mide asidi gibi ph1 ortamlarında, yada 90 C sıcaklıktaki ortamlarda, bakterilere sıkça rastlanmaktadır.
 

Şarabın tahammürü (fermantasyonu) sütün ekşimesi, bitkilerin kuruyup ölmesi bakteriler sayesinde olmaktadır.


Bakteriler, bölünerek çoğalırlar. Aslında canlı olmalarına rağmen, bunlarda dişi veya erkek diye ayrım yoktur. Kendileri için uygun şartları, beslenme olanaklarını buldukları zaman devamlı olarak çoğalacaklardır. Bakteriler genel olarak nemli ortamları severler. Enzimler, bir kimyasal tepkimeye katılmadan tepkimenin hızını arttıran katalizörlerdir. Laboratuvar ortamlarında yoğun şartlar ve yüksek enerji ile gerçekleştirilebilecek bir işi, onlar saliseler içinde zahmetsizce gerçekleştirirler. Neredeyse bütün enzimler proteinden oluşmuştur.


Enzimler, çeşitli şekillerde reaksiyonlara girer ve bunun sonucunda, yepyeni bir ürün oluştururlar. Yağları işler, nişastayı parçalar, yeni besin maddeleri meydana getirirler. Bir canlı hücredeki tepkimelerin neredeyse tamamı yeterince hızlı olabilmek için enzimlere gerek duyar.

 

 

Kurumsal
Tüm Ürünlerimiz
Bize Ulaşın
© Copyright 2015 | Tüm Hakları Saklıdır. Bioaventurin, Etkin Biyoteknoloji firmasının bir markasıdır.